HIROSHIMA, MON AMOUR - Teater Galeasen 
"En enda gång bryter Alexandra Chalupa ut i känslor, vid minnet av Nevers, men hon lyckas göra det utan att det blir patetiskt. Det är inte lätt. Annars ler hon ett leende, som först verkar naivt, men inte är det.” 
Sara Granath, Svd


“Jag blir mycket berörd när den enkla och komplicerade situationen kryper innanför huden. Inom en timme är allt över. Men jag ska minnas det, en tid.”
Sara Granath, Svd


“Kärleken glöder i Hiroshima, mon amour”
Maria Edström, SR P1

 

"Det blir vackert, koncist och värdigt." 
Dagens Nyheter

 

“Det är en tillvaro av det slaget och utan någon framtid teater Brigaden låter ta plats på scenen i den här föreställningen. Som ett konstaterande. Inte mera. Lågmält och dovt men välspelat.”
Bo-Ingvar Kollberg, UNT
 

RÄDSLAN ÄTER SJÄLEN - Teater Galeasen
“Teater Galeasen har alltid varit en plantskola för unga begåvningar och också denna uppsättning är fylld av nya namn. Alexandra Chalupa, Per-Anders Ericson och Christopher Wagelin delar roller av barn och myndighetspersoner: hårda, grymma och enstaviga vardagsfascister med det tyska arvet som strukturell botten.”
Lars Ring, SvD


“Nej, jag har aldrig sett filmen – teateruppsättningen är ett eget konstverk, ibland nästan outhärdligt fyllt av outsagda känslor och behov.”
Lars Ring, SvD


“Det har nog även med skådespeleriet att göra: utan åthävor, rakt och troskyldigt, en nedtonad stil som hellre visar för lite än för mycket. Alla i den unga ensemblen gör starka insatser”
Tomas Håkanson, Fria Tidningen


“En Fassbinder med både tanke och känsla”
Maria Edström, SR P1

 
HEDDA -Teater Giljotin
“Jag tycker att hela ensemblen är imponerande i sina rolltolkningar som de framför bara på någon meters avstånd från publiken. De lyckas att med små medel och en dialog i samtalston få fram stora känslor och komplexa relationer mellan rollgestalterna.”
Eva Gustin, Teatermagasinet

 
MALLA OCH KÄRLEKEN - Edsbergs slottsteater

"Alexandra Chalupa hade en liten roll som Mallas syster Gustava. När hon kom in på scenen fick pjäsen stabilitet och med sin gestaltning dominerade hon scenen trots rollens mindre betydelse. "
Lennart Högman, Stallbackens vänner

Gustava spelar Mozart i "Malla och kärleken" Edsbergs slottsteater